Poraiti Residence - Major Additions and Refurbishment

Completed

2009

Location

Napier

Studio

Napier

In a combined effort with Dougan Larkworthy Team Architects, Amtech Construction and an inspired client, the team undertook the extensive refurbishment of an early 1980's Poraiti house.

The main purpose of the new design was to provide new main bedroom quarters for the client, ensuring the layout took advantage of the vistas of Napier and Hawke’s Bay offered by the site.  The remainder of the house was redeveloped to afford spatial relationships and usage to fit the client’s lifestyle needs.

The style of the new section is unashamedly modern - the palette of materials and colour scheme were then carried through to the exterior refurbishment.

Interior planning emphasizes the indoor - outdoor style of living, totally suited to the location in Hawke’s Bay - the key planning element was the informed gallery area unifying the main formal spaces with the main entry and outdoor spaces.

Awards
Gisborne Hawke’s Bay Architecture Award.

Icons made by Freepik, Balraj Chana, Google from www.flaticon.com is licensed by CC BY 3.0