Scarborough Residence

Completed

2016

Location

Scarborough

Studio

Christchurch

A soaring roof line and meticulous attention to detail utilising an in-situ concrete post & structure with cedar cladding creates a dramatic home focusing attention out towards the beautiful vista of ocean and hills. More like a private resort than a family home this architectural abode boasts extensive glazing and plenty of open space. Sweeping timber ceilings add warmth and texture in the open-plan area. Concrete balances the natural wood effect with a modern edge. The lounge centres around a cosy fireplace. The designer kitchen with scullery is a dream. A waterfall bar sits elegantly in front of dashing dark joinery. Top-of-the-line appliances make cooking a breeze. The living hub is open to views, flowing out to an enclosed alfresco space on one side and sun-soaked outdoor living on the other. Step down to the swimming pool with timber decking and unobstructed sea views. A guest bedroom with ensuite resides next to the spacious home office. The master stroke is executed upstairs in the owners’ retreat, which cantilevers out to the view. The double ensuite features a bath and access to a private deck. Two children’s bedrooms share a sizable tiled bathroom with double basins and a bath. . The siting of the house on a challenging steep hill section was critical in optimising the sites potential.

Built by Parsons Construction Ltd

Awards

House of Year Awards 2016

NZ Master Joiner Awards 2016 - Best Kitchen Design by Modernage Kitchen & Joinery, Christchurch

Icons made by Freepik, Balraj Chana, Google from www.flaticon.com is licensed by CC BY 3.0